Over ons

Wie zijn Bart en Eef van Bee At Den Hof?

Eef Wouters, herborist

Eef is geboren en getogen in Herk-de-Stad. Door op te groeien in de groene omgeving, heeft Eef de liefde voor de natuur al van jongs af aan. Er was niks fijner dan met het paard door de groene omgeving op pad te gaan. Tijdens de studies was het kotleven niet aan haar besteed, ze miste er de ruimte en groene omgeving.

Na de studies vond Eef snel een vaste job en settelde zich in haar geboortestreek. Huisje, tuintje en kinderen maakten deel uit van het dagelijkse leven.

In 2014 startte Eef met een cursus herborist, gevolgd door de opleiding kruidenverwerker. Een nieuwe wereld gaat open omdat kruiden zo boeiend en fascinerend zijn. Na 3 jaar intensieve studie kon de passie omgezet worden naar een voltijdse bezigheid.

Voor elke thee of kruidensamenstelling gaat Eef weldoordacht te werk. Welke kruiden passen goed bij elkaar, in welke combinatie versterken kruiden of planten mekaar, voor welke toepassing is de kruidenmix. Eef is ook gedreven in het zoeken naar partnerships. Lokale producenten versterken elkaar in een samenwerking die alle partijen ten goede komt.

Bart Heremans, imker

Bart groeide op in Leuven. Na zijn studentenjaren ruilde hij de drukte van de stad in tegen een eigen stek in het groene Kumtich. Hier begon Bart met de teelt van groenten en hield hij kippen. Dichtbij de natuur staan, gaf een goed gevoel. Maar de tuin aanpakken was niet altijd eenvoudig omdat de buren bijenkasten hadden staan. Na vele uren haag aan haag praten met de fijne buren, Marc en Edith, werd Bart getriggerd om ook bijen te houden.

Toen Bart Eef leerde kennen, volgde hij haar naar Herk-de-Stad. De waanzinnige tuin van Eef was ideaal om groenten te kweken, kruiden en planten te stekken en zo meer. Bart vond snel zijn thuis en leefde zich uit in de tuin. Om er even tussenuit te zijn, trekt Bart naar de Ardennen. Het is de ideale plek voor zijn tweede hobby, vliegvissen.

In 2017 start Bart de opleiding tot imker. Hij vervolledigt 4 opleidingen. Hij mag zich nu professioneel imker, Meester van de Bijproducten en professioneel hoornaarverdelger noemen. Samen met Eef is het aspect van de imkerij een perfecte combinatie voor Bee at den Hof.

Het uitgebreide aanbod van Bee at den Hof

Logo Den Hof

Kruidensamenstellingen

Ontdek onze kruideninfusies, keukenkruiden en natuurlijke producten voor het huishouden.

Logo Bee

Honing en bijproducten

Het werk van de honingbijen en Bart kan je proeven in alles wat in de imkerij verwerkt wordt.
Logo Bee

Workshops

Ga aan de slag met onze producten en maak je eigen thee of cosmetica.