Imker Bart Heremans

Honing en bijproducten van Bee at den Hof

Bee At Den Hof is een imkerij in Herk-de-Stad. De bijenkasten staan in natuurgebieden en boomgaarden in de regio’s Haspengouw en de Kempen. Deze plaatsen worden heel bewust gekozen, omdat een natuurlijke werkwijze een prioriteit is. Partnerships met lokale boeren en ecologische tuinders maken deel uit van het verhaal van Bee at den Hof. De honingbijen zorgen in deze plantages voor de natuurlijke bestuiving.

De honing in de kasten wordt op een natuurlijke manier verwerkt. Het resultaat is een puur en gezond product zonder chemische toevoegingen.
Maar in de imkerij gebeurt er meer dan enkel honing maken. Zo zijn er de workshops en de samenwerkingen met de peters en meters van onze bijenkasten. Kortom, de passie wordt gedeeld met iedereen die de natuur een warm hart toedraagt.

Proevertjes

Zomerhoning

Het beste wat de bijen nu verzamelen, krijg je in dit potje. Deze gemengde honing heeft een vaste structuur en is gemakkelijk smeerbaar.

Gelei van kruideninfusie met honing

Ons Triootje

Bee At Den Hof werkte voor deze lekkernij samen met Zelfgemaakt. Het resultaat is een gelei op basis van het Gember Fris Infuus en onze honing.

Propolis tinctuur

Propolis-tinctuur 30%

Bijen maken hun eigen antibacterieel middel om ziektes uit hun kast te weren. Het resultaat is de propolis die ook voor ons zeer heilzaam is.

Je kan onze proevertjes komen ontdekken op lokale markten of andere activiteiten waar we aan deelnemen. Bekijk de agenda hier. Tot snel. Of je kan ze bestellen in onze online shop: De winkel van Bart en Eef.

Honing uit de imkerij

Producten uit de imkerij

Wij maken de honing zelf en houden het hele proces in eigen beheer: we plaatsen de kasten, verzorgen de bijen, slingeren de honing en zorgen voor de verpakking. Hierdoor kunnen we met trots garanderen dat onze honing 100% natuurlijke is.

In alles wat we doen volgen we het ritme van de natuur, dus ook het ritme van de bijen. Dat merk je in onze voorraad, want onze honingvoorraad is volledig afhankelijk van wat de natuur ons te bieden heeft. Wil je een bepaalde honing, laat het ons weten. Van zodra de honing in voorraad is, bezorgen wij je bestelling.

Peterschap van onze bijen Bee At den Hof

Wordt meter of peter van onze bijen

We weten allemaal dat de honingbijen het moeilijk hebben. Een beperkte biodiversiteit, een tekort aan bloemrijke plekken en het gebruik van chemische sproeistoffen in de landbouw zorgen dat sommige bijenvolkeren moeilijk kunnen overleven. Daarom moedigen we onze klanten aan om zelf al een bloemrijke tuin te voorzien.

Om de bij een duwtje in de rug te geven, stellen we ook het peterschap voor. Wil je graag een bijenvolk onder je vleugels nemen? Kies één van onze formules.

Voor alle vragen, suggesties en bestellingen: