De herborist in haar atelier

Gefascineerd door kruiden en planten

Herborist Eef Wouters

De natuur heeft ons zoveel te bieden maar eigenlijk maken we er te weinig gebruik van. Dat is zonde, want je lichaam op natuurlijke wijze ondersteunen is een absolute aanrader. Dat is alvast de mening van Eef Wouters.

Eef is herborist en gefascineerd door kruiden en hun heilzame stoffen. Met haar jarenlange ervaring in de farmaceutische sector weet Eef perfect hoe planten en kruiden kunnen bijdragen aan een optimaal welzijn van mens en dier.

Na de studies van industrieel ingenieur bio-chemie begon Eef haar carrière in de farmaceutische sector. In een Belgisch Biotechbedrijf was Eef verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole. 2013 was een kanteljaar in haar leven maar ook in haar loopbaan. Eef kon niet meer genoeg voldoening halen uit haar werk en zocht naar een uitdaging die korter bij haar hart lag.

Eef startte de opleiding Herborist. Dit was voor haar een logische volgende stap. De kennis van de werkzame stoffen in kruiden en planten en haar liefde voor de natuur kan ze bundelen in haar verdere carrière als herboriste. Door nauw samen te werken met haar klanten, biedt Eef oplossingen op maat aan. Eens je de gunstige werking van kruiden ervaart, ga je ze op een andere manier bekijken. Kruiden zijn een bron van energie en welbevinden en helpen bij ongemakken. De grote diversiteit in kruiden en specerijen maken de toepassingen eindeloos. Dat maakt het werk van een herborist zo boeiend.

Kruidenthee

Onze kruidentheeën zijn een samenstelling van een 4-tal kruiden. Het hoofdingrediënt en een secundair kruid vormen de basis. Het hoofdingrediënt wordt gekozen omwille van zijn eigenschappen, het secundaire kruid wordt toegevoegd om de werking te ondersteunen. De basis van deze 2 kruiden krijgt dan een extra smakenpallet door 2 à 3 toevoegingen. Voor onze theeën werken we met kwalitatief hoogwaardige, gedroogde kruiden, planten en bloemen. Door de grote diversiteit van kruiden, zijn de combinaties haast eindeloos. In ons assortiment vind je 2 soorten mélanges:

Puur natuurlijk ondersteunen

Je lichaam heeft een zelfhelend vermogen dat je met kruiden kan ondersteunen of versterken. Bij kwaaltjes of ongemakken haalt je lichaam veel energie uit kruidenthee om zichzelf te herstellen. Een herborist weet perfect welke kruiden kunnen helpen bij welke aandoeningen. Zo is duizendblad goed voor de spijsvertering, heeft kamille een kalmerende werking en zijn tijm en salie goed voor de luchtwegen. Voor onze gezondheidsondersteunende theeën werken we specifiek op kwalen: verkoudheid, spierpijnen, spijsvertering en zo meer. We noemen het onze EHBO-theeën: Eerste Hulp Bij Ongemakken.

(H)eerlijk genieten

Kruiden hebben ongelooflijke aroma’s. De smaak die jij verkiest is natuurlijk persoonlijk. Kies je voor fruitig, bloemig of hou je eerder van pittige kruiden? Met de diversiteit die de kruiden ons te bieden hebben, maakt de herborist kruidentheeën naar ieders smaak.
De voorkeur is ook sterk seizoensgebonden. In de zomer grijpen we naar de frisse thee die je ook kan gebruiken om een ijsthee te maken. In de winter mag het al wat hartelijker zijn. De toevoeging van bloemblaadjes geven je thee een extra dimensie. Het assortiment ‘Heerlijk genieten‘ heeft voor ieder wat wils.

Gedroogde paardenbloem

Keukenkruiden

Niets is zo goed als pure, natuurlijke kruiden om gerechten mee op smaak te brengen. Vele kruiden vormen een perfect huwelijk met sommige gerechten, denk aan dille voor vis, salie voor vlees, oregano bij tomaten etc… Je kan kruiden apart gebruiken, maar met kruidenmixen zorg je voor extra feest op het bord. Het culinaire assortiment van Bee At Den Hof is het resultaat van een samenwerking van Bart en Eef. Door zijn ervaring als chef-kok weet Bart perfect hoe gerechten moeten afgekruid worden. Doe daar de expertise van kruidenexperte Eef bij en je krijgt een heel assortiment keukenkruiden. De kruidenmengelingen zijn afgestemd op de maaltijd: viskruiden, spaghettikruiden, barbecuekruiden…
Voor de keukenkruiden werken we enkel met natuurlijke grondstoffen: de kruiden. We gebruiken geen zout of andere toevoegingen.

Keukenkruiden mix voor alle toepassingen

Kruiden in het huishouden

Verzorgingsproducten kan je makkelijk zelf maken als je de nodige ingrediënten in huis hebt. Met plantaardige olie, een hydrolaat (plantenwater), een emulgator en een etherische olie geraak je al een heel eind voor een basiscrème. Het resultaat is een goed verzorgingsproduct zonder chemische toevoegingen, bewaar- of kleurstoffen.
Om zelf met de kruiden aan de slag te gaan, stelden we doe-het-zelf pakketten samen. De basispakketten zijn voor algemeen gebruik. Wil je specifieker te werk gaan, maken we je pakket op maat

doe-het-zelf pakket bruisballen